+36302071070 | info@villanybringa.hu Szállítás pár napon belül, helyszíni tesztvezetéssel!

+36302071070 | info@villanybringa.hu Szállítás pár napon belül, helyszíni tesztvezetéssel!

Cikkek az elektromos kerékpárokról és azok alkatrészeiről

Mire figyeljünk elektromos kerékpár akkumulátor vásárlás előtt?

2018.07.17 09:41

A szünetmentes tápegységekben sokkal alacsonyabb szintű elvárásoknak kell megfelelni. Ott az élete során  1-2 alkalommal, többnyire csak 1-2 percig adja le az áramot, mivel a folyamatos ellátás alatt álló berendezés ( számítógép ) ezt igényli.

1. Győződjön meg arról, hogy a kiszemelt akkumulátor ciklikus használatra alkalmas, azaz munka akkumulátor.

A szünetmentes tápegységekben sokkal alacsonyabb szintű elvárásoknak kell megfelelni. Ott az élete során  1-2 alkalommal, többnyire csak 1-2 percig adja le az áramot, mivel a folyamatos ellátás alatt álló berendezés ( számítógép ) ezt igényli. Az elektromos kerékpárokat naponta használjuk, például munkába járáshoz. Az akkumulátornak ki kell szolgálni a naponta feltöltést és lemerítést. A szünetmentesbe gyártott akkumulátorok 1-2 hónap alatt behalnak a ciklikus üzemeltetés miatt. A tápegység akkumulátorok könnyebbek és olcsóbbak is.

2. Elektromos kerékpár akkumulátor kereskedelmére szakosodott üzletből vásároljon ( lehet Internetes áruházban vásárolni )

Először a Google keresőben ellenőrizze le a kereskedőjét, bizonyosodjon meg a cég valódiságáról, kereskedelmi múltjáról, megbízhatóságáról. Másik lehetőség lehet az áruházban a “Rólunk” menüpont elolvasása, ami magába foglalja a szükséges információkat. Nézze meg a cég kommunikációját és a vevők visszajelzéseit. Erre alkalmas a Facebook, a Google+ és a különböző fórumok ( például Index). A feltérképezés végső lépése a cég személyes megkeresése, ügyfélszolgálat felhívása vagy e-mail írása.

3. Nem várható el minden Vásárlótól, hogy ismerje és minősítse a Kínai akkumulátor gyárakat.

Viszont jó tudni azt, hogy a világpiacon jól csengő, kiváló minőségű terméket gyártó gyárak márkázott akkumulátorokat hoznak forgalomba. Tehát az akkumulátor oldalán festett technológiával szerepeltetik a gyári adatokat és azt a típusszámot, amely alapján az interneten lekereshető a termékgyártója, paramétere, gyári ajánlása és forgalmazói. A gyártó oldaláról letölthetők még diagramok, terhelési karakterisztikák is. Soha ne vásároljon gyártó nélküli, vagy papírcímkézett akkumulátorokat. Amit nem lehet beazonosítani, arra bárki bármit mondhat.

4. Ellenőrizze a gyártás időpontját

Az elektromos kerékpár akkumulátorról tudni kell, hogy a gyártása pillanatától öregszik. Lehet kiváló gyári minőségű, jó márkát képviselő akksi, ha 2 és fél hónapot hajón, majd 8-10 hónapot különféle raktárakban pihent ( gondozás nélkül ). Az akkumulátornak a raktár polcán is van bizonyos feszültségvesztése, amit önkisülésnek nevezünk.  Ez az érték ugyan elég alacsony ( gyári adattáblák tartalmazzák ), de éppen elegendő arra, hogy a lemerülő félben lévő termék ólomlemezén kemény-szulfát alakuljon ki, amely vásárlás után nem fog teljes egészében dolgozni, kénsavvá alakulni. Az öreg akkumulátor kisebb teljesítményű akkor is, ha újnak néz ki. Ezt a jelenséget a kereskedők és a gyártók is ismerik, ezért egy márkázott akkumulátor tetejére még a gyári futószalagon rásütik a gyártáskor aktuális dátumot. Ez a számsor valahol a márkázott akkumulátor tetején található.

Számoljunk:

  • gyártástól-rakodásig: 2 hét
  • rakodástól- Magyarországi átvételig: 2 és fél hónap
  • Magyarországi nagykerben pihen: 1 hónap
  • Kiskereskedőnél a polcon várakozik: 2 hét

Ideális esetben 3-4 hónap alatt jut az akkumulátor a fejhasználó biciklijébe. Ennél régebbi akkumulátort ne vásároljon!

5. A jó minőségű, ciklikus,

Nem régi gyártású akkumulátor munkába állítása esetén tudni kell még, hogy kb. ötödik feltöltéskor adja le a legnagyobb teljesítményt