Bevállalható-e Interneten elektromos kerékpárt vásárolni?

Elektromos kerékpár Mocca 3.0 POB-08B

Bevállalható-e Interneten elektromos kerékpárt vásárolni?

Az utóbbi időben a tudatos, és az ösztönös vásárlók aránya egyre inkább a TUDATOS vásárlók irányába rendeződik. Helyes, ha elektromos kerékpár „E” vásárlása előtt számba vesszük lehetőségeket, és tisztában vagyunk az ellenérvekkel is. Sok előnye, és néhány hátránya, és kockázata is van Interneten vásárolni olyan drága, és szállítás közben sérülékeny terméket, mint egy Elektromos kerékpár.

A vásárlási folyamat első szakasza, hogy felülvizsgáljuk a felhasználói környezetet, amilyen körülmények között az új biciklinket használni szeretnénk. Tehát „Mire és ki szeretné használni” Ha ezt magunkban letisztáztuk, mindjárt egyértelművé vált, hogy számunkra nem felel meg akármilyen kerékpár, és így a kínálat jelentősen leszűkült. Soha nem találunk egyetlen valódi „ajtónyílásos „ üzletben sem akkora választékot, amit az interneten, egy-egy nagyobb áruházban elibünk sorakoztatnak. A Google kereső, az sokkal okosabb, mint gondolnánk. Mérnökök ezrei adják tudásuk legjavát azért, hogy az Ön keresése, a megfelelő elektromos kerékpár felkutatása a leg eredményesebb legyen. A Netes kereső gép, első helyre teszi azokat az internetes áruházakat, melyek hagyományosan a leg széleskörűbb választékot kínálják. Sőt, figyelik azt is, hogy a korábbi keresések során ide irányított ügyfelek úgy viselkedjenek, mint akik valóban ezt az általuk „ajánlott” áruházban találták meg a számukra legmegfelelőbb e.-bringát.

A találati rangsor első elemei a fizetett hirdetések, melyek csak azért kerültek az élre, mert ők fizettek érte. Sokan meg sem nézik a „hirdetés” sarokszóval ellátott legelső helyeket. Mert ez nem azt jelenti, hogy a Google keresőgép algoritmusa a legjobbnak találta, hanem hogy fizettek az első helyekért, protekciót vásároltak. Itt a hirdető kapja a szolgáltatást, nem a felhasználó.

A továbbiakban vegyük számba az előnyöket, és a hátrányokat.

Előnyök:

– Nagy választék. alapos tájékozódás lehetősége időkorlát nélkül.

-Megvizsgálható az áruház háttere. Mióta állnak a vásárlók szolgálatára? Hol a cég telephelye? Rendelkezik-e valós üzlettel? Kik a tulajdonosai? Milyen garanciális feltételeket adnak? Mennyire szakértői a témának?

-Személyes, vagy raklapos postai kiszállítással szállítanak? A személyes kiszállítás komoly előnyökkel járó szolgáltatás, mert kiküszöböli a szállítási sérüléseket, vagy pld. nem fogy el a bicikli, szállítás közben. A kerékpárt csak személyes kiszállítás alkalmával lehet kipróbálni, vagy letesztelni azon az emelkedőn, amelyiken rendszeres használatba lesz állítva. Megmutatható a szomszédnak, háziszakértőt lehet bevonni. Fontos kezelési, karbantartási kiképzést lehet kérni.

Az elállási jog lehetősége törvény adta vásárlói jog. Ez, ( a mégsem kérem… J ) is csak személyes teszt során hangozhat el, a postás nem fogja engedélyezni a tesztvezetést. Megrendelés esetén érdemes ennek részleteire is rákérdezni. Fontos szempont, hogy elállási jog gyakorlása esetén kell-e szállítási díjat fizetni?

Személyes okítást lehet kérni a kerékpár használata, gondozása, és kisebb javítások tekintetében is.

Hátrányok:

Az azonnali garanciális javítás nem mindig megoldott. Bizony 3 hét után a felhasználónak mellé kell ülni egy kisszéken, és után húzni a csavarokat. Ezért az utak rossz állapota a felelős, de valakinek meg kell csinálni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.