Biztonságos téli közlekedés elektromos kerékpárral

Biztonságos téli közlekedés elektromos kerékpárral

Biztonságos téli közlekedés elektromos kerékpárral

 

A napok egyre rövidülnek, a levegő egyre hűvösebb lesz, így kevesebb kerékpáros van az utakon. Kora télen sok ember elrakja a kerékpárját a garázsba és nem veszi elő tavaszig. De ez nem kell, hogy így legyen! Ha betartasz pár fontos szabályt és ha nem bánod, ha a téli szél az arcodat fagyasztja, akkor nincs ok arra, hogy ne vészeld át a hűvösebb hónapokat az elektromos kerékpároddal.

 

Az elektromos kerékpár téli előkészítése

A tél, egyértelműen nedvesebb, hidegebb és sötétebb, mint a nyár. Ezért ajánlatos, hogy végezz egy teljes átvizsgálást az elektromos kerékpárodon. Ezt Te is meg tudod csinálni, vagy hozd be hozzánk Hódmezővásárhelyi műhelyünkbe és 6000 forintért átvizsgáljuk kerékpárodat. Télen minden időjárási viszonyra fel kell készülni, ezért mindenféleképpen menj biztosra, hogy a világítások és a fékek teljesen jól működnek. A víz nem árthat az elektromos kerékpárnak, mivel teljesen le van védve minden folyadéktól. Amikor a hőmérséklet nulla fok alá csökken, akkor kell még jobban odafigyelni az akkumulátoraid védelmére.

Akkumulátoraid védelme

Az akkumulátor a legkényesebb pontja az elektromos kerékpárnak. Teljesítménye csökkenhet alacsony hőmérsékleten, ami hatással lehet az egy töltéssel megtehető maximális távolságra is. Téli használat során, ha a hőmérséklet fagypont alá esik, javasolt az akkumulátorokat az akkudobozzal együtt kivenni a kerékpárból és szobahőmérsékletlen tárolni, majd a következő használat előtt visszarakni. Amikor visszaérsz, az ideális hőmérséklet az akkumulátorok tárolására és töltésére 15° és 20°C között van.

Elektromos kerékpárok havon, jégen

Nagyon szélsőséges körülmények között, úgy mint az ónos eső vagy havazás, mind a hagyományos kerékpárokat, mind az elektromos kerékpárokat pihentetni kelI. Télen csak akkor javasolt a kerékpár használata, ha teljesen biztos vagy abban, hogy biztonságosan tudsz közlekedni nehéz körülmények között is. Javasolt ilyenkor az elektromos kerékpárok gázkar nélküli indulása, mivel ha gyorsan adunk gázt, akkor megcsúszhatnak a gumik és elveszíthetjük az uralmunkat a gép felett. Minden elektromos kerékpárban van pedelec funkció, ami azt jelenti, hogy pár pedáltekerés után a motor rásegít a tekerésünkre. Így biztonságosan,25 km/órával tudunk közlekedni.

Megfelelő öltözet

Az elektromos kerékpárosoknak a hideggel együtt rétegesebben kell felöltözniük. Javasolt egy légáteresztő kabát használata, ami nem engedi hogy a testhő távozzon, így folyamatos meleget biztosít. Ezen kívül, a kerékpárosok keze hamar áthül, így mindenféleképpen javasolt egy pár kesztyű használata. A sötét, téli hónapokban nagyon fontos, hogy minden közlekedésben résztvevő ember számára láthatóak legyünk. Ezért nagyon javasolt a világos ruházat és a láthatósági mellény használata. Szerintünk még városon belül is!

Hol tároljuk az elektromos kerékpárunkat télen?

Az elektromos kerékpárokat tárolhatjuk akár int és bent is, ha az a hely nem házik be. A garázs és az alaksor ideális helyek. Ha a kerékpárodat fedetlen helyen tárolod, akkor vedd ki az akkumulátorokat a dobozzal együtt és egy száraz, nem túl hideg helyen tárold. Ha nem használod a kerékpárodat, akkor legalább havonta egyszer rakd fel töltőre és töltsd addig őket, ameddig  töltő át nem vált zöldre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.