Még mindig Svájc az elektromos kerékpárok élén

Még mindig Svájc az elektromos kerékpárok élén

Még mindig Svájc az elektromos kerékpárok élén

SOLOTHURN, Svájc – Amíg az éves szinten összesen eladott kerékpárok száma csökkent Svájcban 1%-kal, az elektromos kerékpár piac folytatta a növekedését. 2015-ben 15%-ot növekedett.

Még mindig Svájc az elektromos kerékpárok élén
Fénykép: A legnevesebb Svéd márka az MTB Cycletech teljesen a svájci termelésére koncentrál – Fénykép Peter Hummel

Minden ötödik eladott kerékpár Svájcban elektromos kerékpár. Érdekes módon, a városi kerékpárok nem vesztettek a piaci részükből, csak a mountain bike-ok.

Az elektromos kerékpárok a felhők felett vannak Svájcban. Tíz éve a piac 1%-át tették ki 3000 darabbal. 2015ben 66332 elektromos kerékpárt adtak el az Iparkamara adatai szerint. Ezáltal Svájc elektromos kerékpár piaci részesedése Németország és Hollandia között áll. Németországban az eladások száma 11,5%-kal, míg Hollandiában 24%-kal emelkedtek.

Pedelekes elektromos kerékpárok piaci részesedése

Kétség kívül, 26%-kal, a pedelekes kerékpároké a legnagyobb piac Svédországban. Meglepő, hogy az elektromos mountain bike-k fele ( 9410 darab ) pedelekes rendszerű.

Elektromos Mountain Bike

A vezető MTB árusoknak nincs magyarázatuk arra, hogy mitől nő a pedelekes kerékpárok száma ennyire, mivel mopedként vannak beregisztrálva. Ezen kívül az is meglepő, hogy az elektromos Mountain Bike kerékpárok majdnem az összesen eladott elektromos kerékpárok 30%-át teszik ki.

Eladóknak – webáruház nélkül

Friss adatok szerint egyre nő a piaca az elektromos kerékpároknak. Viszont nem elég egy boltot nyitni és egynek lenni a sok közül. A mai világban az emberek sokkal körültekintőbbek, óvatosak mint valaha. Ahogy bővül az elektromos kerékpár piac, egyre több a hamis cég, akik jóval a piaci ár alatt árulják a kerékpárokat és rejtett költségekkel ( beüzemelési költség, szállítási díj, kötelező szerviz költség stb) átverik a vevőket. Arra buzdítok itt minden magyarországi elektromos kerékpár boltot és áruházat, hogy versenyezzünk a vevők kegyeiért egyenrangú felekként, átverésektől mentesen.

Amint mindenki látja, az elektromos kerékpár technológia egyre fejlődik és egyre több ember tapasztalja meg a két, három és négykerekű elektromos kerékpárok adta előnyöket. Nekünk eladóknak a célunk az legyen, hogy minél jobban tájékoztassuk a vevőt a termék felől, lássuk el minden információval amire szüksége van. A vevőknek az legyen a feladata, hogy utána néznek minden eladónak és csak olyanoktól vásároljanak, akikben megbíznak ( főleg internetes vásárlás során ).

Ön mit gondol, mikor leszünk olyan szinten elektromos kerékpárok terén, mint mondjuk Svájc és Hollandia?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.