Holland napelemes elektromos kerékpár

Holland napelemes elektromos kerékpár

Holland Napelemes elektromos kerékpár

Holland napelemes elektromos kerékpár
A holland elektromos kerékpár napelemet használ, hogy feltöltse az akkumulátorokat

A Holland elektromos kerékpár napelemes paneleket használ az első kerékben, hogy lecsökkentse a széndioxid kibocsájtását majdnem teljesen. Ez jelentős előrelépés, mivel a hagyományos biciklik kibocsájtása 21 gramm kilométerenként.

Az autókkal szemben, az elektromos kerékpároknak elenyésző a széndioxid kibocsájtása. Mégis, ha ólmos rendszerrel töltjük a biciklit, látjuk, hogy nem teljesen zöld közlekedési eszköz. Az új napelemes elektromos kerékpárnak, melyet Holland Nap Kerékpárnap hívnak, a célja, hogy megváltoztassa ezt.

Ez a dizájnt nem az első napelemmel ellátott elektromos bicikli, de egyedi technológiájának köszönhetően még felhős időben is lehetővé teszi a töltést. A nano-inverterei sokkal több energiát nyelnek el, mint a szolár cellák, így a gyártó, “the Solar Application Lab”, képes olyan termékeket gyártani, amelyek használhatóak nem ideális körülmények között is.

Holland napelemes elektromos kerékpár
Holland napelemes elektromos kerékpár

Amikor a bicikli a szabadban parkol vagy valaki tekeri, a keréken elhelyezett napelemek áramot továbbítanak indukció segítségével az akkumulátorba ( ugyanezzel a technológiával tölti magát az elektromos fogkefe is ). Egy tiszta napos reggelen, az akkumulátor képes 4-6 óra alatt teljesen feltöltődni, míg rossz időben ez kétszer annyi is lehet.

A megszokott elektromos kerékpárokkal szemben, a Nap Kerékpárt nem kell szobahőmérsékleten tölteni, figyelni, hogy mikor tölt fel az akkumulátor. Általános használat alatt, napos időben soha nem merül le az akkumulátor. Ha merül a feszültsége az akkunak, lehetőség van manuálisan feltölteni vagy tekerni, mint egy hagyományos kerékpárt.

A készítők célja az volt, hogy teljesen beépítsék a napelemeket a dizájnba, nem csak úgy mint egy extrát. A csapat egy prototípust épít, ami feltehetőleg Júniusban kerül tesztelésre, ahol egy 8046 km-es elektromos kerékpár versenyen vesz majd részt. Nem lesz olcsó: bár futószalagon gyártják a technológiát, körülbelül 150000 Forint lesz rászerelni egy elektromos kerékpárra.

Holland napelemes elektromos kerékpár
Holland napelemes elektromos kerékpár

 

Technikailag, hosszabb távokon sokkal fenntarthatóbb mint egy hagyományos bicikli. Egy kutatás kimutatta hogy egy kerékpár széndioxid kibocsájtása majdnem ugyanakkora mint egy elektromos kerékpáré, köszönhetően annak az energiának, amit a biciklista ételének termesztésére használtak.

 

 

 

 

 

 

Referencia lista

“Dutch Solar Cycle Offers Smallest Carbon Footprint”

Elérhető: http://evworld.com/news.cfm?rssid=34534

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.