Elektromos négykerekű kerékpár és elektromos tricikli előnyei

Elektromos négykerekű kerékpár és elektromos tricikli előnyei

Az elektromos négykerekű kerékpár és elektromos tricikli előnyei

Benefits of Power WheelchairsEgy idős hölgy egy elektromos rokkantkocsiban. Fotó: Els van der Gun/iStock/Getty Images

Áttekintés

Az elektromos rokkantkocsik által kínált szabadság visszaadja a mozgásukban korlátozott embereknek a mozgás szabadságát és a függetlenséget. .Számos motor meghajtású három vagy négykerekű elektromos kerékpár létezik, így minden érdeklődő ki tudja az igényeinek legmegfelelőbb elektromos triciklit vagy rokkantkocsit választani. A kérdés az, hogy elég-e a 3 kerék? Mi 70 év felett inkább az elektromos négykerekű kerékpárt javasoljuk, mivel ilyen korban már nem működik megfelelően a szenzomotoros koordinációs képesség az embereknek, ami azt jelenti, hogy nem tudják automatikusan kezelni a bonyolultabb gépeket, így nem tudnak részt venni biztonságosan a forgalomban. Ez a tulajdonság képesség. A továbbiakban pár szempont alapján igyekszünk bemutatni az elektromos triciklik és a négykerekű kerékpárok adta lehetőségeket, hogy a vásárló, a lehető legjobb döntést tudja hozni.

Ülés változatok

Az elektromos tricikli két féle üléssel lehet ellátva: fotelülés vagy hagyományos kerékpárülés. A fotelülés előnye, hogy kényelmes és jobb menetbiztonságot nyújt a felhasználónak. Ezen kívül a fotel előtti területen kényelmesen elférnek a vezető lábai. A hagyományos üléssel felszerelt elektromos háromkerekű kerékpár olyan embereknek fejlesztették ki, akiknek már nem elég a két kerék, de még aktívak, és élvezni szeretnék a biztonságos kerékpározás élményét.

Utazási távolság

Fontos kérdés, mert a gyári adatoknak lényegesen meg kell haladniuk a napi használat során elvárt kilométer teljesítményt. Így nem kell naponta feszegetni a menetteljesítmény határokat. Egy akkugyengeség miatt megállt sokkerekű mentése nem egyszerű, legtöbbször nem lehet hazatolni, hanem csak járműre téve szállítható. Ezért lehet csak pld 15 km-re eltávolodni azzal a járművel, amely 50 km megtételére képes egy töltéssel. Tehát vásárláskor ne csak a biciklit nézzük, hanem tervezzük meg, hogy mire szeretnénk használni napi szinten. Pld le akarunk menni a Dunára horgászni. Lefelé szépen működik minden jármű, de vajon fel is fog jönni, a partól? A településen belül is lehetnek határozott szintkülönbségek, így egyáltalán nem célszerű olyan gépet vásárolni, amely csak lefelé virgonckodik, de felfelé menet megáll, mert az emelkedő leküzdő képességét, a korlátait elértük..Vásárlás után minél előbb igyekezzünk letesztelni új járművünket, mert ha mégsem megfelelő nekünk, néhány napig lehetőségünk van elállni a vásárlástól, de pld egy hónap múlva ez nem lehetséges. A kereskedővel fizetés előtt egyeztessünk ez ügyben.

Energia takarékosság

Az elektromos kerekesszékek főleg a felhasználó energiáját igyekszik megőrizni. Ez akkor a legfontosabb, amikor valamilyen olyan időskori betegségben szenved a felhasználó, amely drasztikusan lecsökkenti az energia szintjét. Egy elektromos triciklivel izommunka és energia nélkül járhatjuk végig a környékünket, a postát, a közértet, templomot, stb

Hely takarékosság

A legfőbb különbség az elektromos tricikli és a rokkantkocsi között a nagyság. Az elektromos háromkerekű bicikli nagyobb, több helyt igényel a manőverezés és a tárolás is. Fontos szempont lehet, hogy a felhasználó ajtaján be lehessen vele férni. Eléggé kellemetlen, ha a megvásárolt kifizetett háromkerekű nem fér be az ajtón. Mielőtt döntenénk, egy kis ajtóméricskélés mindenképp ajánlott. Lehet, hogy a küszöb kiegyenlítését is előre meg kell oldani, vagy kanyarodást a kerti úton előre lemodellezni. Míg a nálunk kapható elektromos négykerekű biciklit akár a házban is lehet használni és összecsukhatósága miatt, a szobában is lehet tárolni. Volt olyan vásárlónk, aki az anyósát vitte Olaszországba, neki vásárolta a négykerekűt, amit a csomagtartóban vitt magával. Remekül bevált, a legkedvesebb anyós körülöttük motorozgatott végig, semmi baj nem volt vele.

Különböző terepek

A különböző három és négykerekű kerékpárokat más és már terepviszonyokra tervezték. A négykerekű (kicsi kerekű) bicikli inkább sík terepre való, aszfaltos útra. Az elektromos triciklik kiválóak hegyvidékekre, emelkedőkre, mivel 300 Wattos motorjuk differenciálművel is rendelkezik, valamint fogaskerekes áttétellel, amely kb 9 szeres nyomatékfokozást jelent. Sík terepre elegendő a differenciálmentes első kerékbe épített mágnesindukciós motor is. Ilyen utóbbi pld a Háromkerekű Kacsa, a Háromkerekű Mocca, vagy a TRD 39-es járművek. Jelenleg a Z-tech ZT-15B tipusú, a Polymobil T412 típusú elektromos triciklik a legerősebbek a piacon. Ezeket javasoljuk hegyes-dombos felhasználási körülményekre.

Egyensúlyozási problémák

A háromkerekűzés tanulási folyamatáról külön cikket írunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.